Wat zijn de inkomende en uitgaande server? [E-mail]

E-mail

Wij hebben verbeteringen aan onze mailserver doorgevoerd zodat u en andere klanten gebruik kunnen maken van beveiligde verbinding (SMTP / STARTTLS / SSL) voor email. De inkomende en uitgaande mailserver waar u mee communiceert dient vanaf nu te bestaan uit de servernaam. Wij hebben twee servernamen voor email: esther.m31.nl en naomi.m31.nl.

Wij raden u aan om gebruik te maken van IMAP zodat uw e-mailberichten bewaard blijft op de mailserver.
U kunt dan op al uw computers, laptops, telefoons en tablets uw e-mails lezen, beantwoorden en synchroniseren.

Beveiligde mailomgeving (SSL/STARTTLS)

IMAP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
IMAP poort: 993

POP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
POP poort: 995

SMTP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
SMTP poort: 465
Authenicatie voor SMTP is vereist!

SMTP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
SMTP poort: 587 (STARTTLS)
SSL: Aan

Gebruikersnaam: mail@uwdomeinnaam.nl
Wachtwoord: vul uw wachtwoord in

Belangrijk om te weten:
Dit werkt niet op een VPS of dedicated servers. Deze mailinstelling werkt alleen op shared webhosting van Solutions4Hosting (onderdeel van Media31).
Voor Mac gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.

Weet u niet zeker welke servernaam U moet gebruiken in uw e-mailprogramma? Neemt u gerust contact met ons op info@solutions4hosting.nl. Wij helpen u graag!

Onbeveiligde mailomgeving (non-ssl)

U kunt ook gebruik maken van de mailserver van uw eigen server. Deze mailserver is niet voorzien van een SSL certificaat. Wij raden u sterk aan om gebruik te maken van onze centrale & SSL-beveiligde mailserver.

POP server (inkomende): mail.uwdomeinnaam.nl
SMTP server(uitgaande): mail.uwdomeinnaam.nl

Poorten
IMAP poort: 143
POP poort: 110
SMTP poort: 587 (STARTTLS)

Gebruikersnaam: mail@uwdomeinnaam.nl
Wachtwoord: vul uw wachtwoord in

SSL: staat uit
Authenticatie voor SMTP is vereist!
Voor Mac en Outlook gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” of “Beheer verbindingsinstellingen automatisch” deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.