Wat is een IP-Adres?

Technische informatie

Een IP-adres is een code waarmee een computer in een netwerk geïdentificeerd kan worden.

IP of ’Internet Protocol’
Het IP is een techniek die gebruikt wordt om computers in een netwerk met elkaar te laten communiceren. De meest gebruikte toepassing is – zoals de naam al zegt – het internet. Het is echter ook mogelijk om een zelfstandig netwerk, zoals bijvoorbeeld een thuisnetwerk of een intranet of een (web-)server in een datacenter, via IP te laten communiceren.

Het IP fungeert in het netwerk als een elektronische ’postbode’, die informatie bij het ene adres ophaalt en bij het andere bezorgd.

IP-adres
In een IP-netwerk krijgt iedere computer/webserver een unieke code toegewezen. Deze code bestaat uit vier getallen (van 0 tot 255), gescheiden door een punt. Deze code wordt het IP-adres genoemd. Een voorbeeld van zo’n IP-adres is 195.181.133.111.

Helpdesk

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op per e-mail (info@solutions4hosting.nl) of chat met ons. Wij helpen u graag verder!