Troubleshooting en oplossen met contactformulieren [ WordPress ]

Handleidingen

WordPress had met versie 4.7 een ernstige ‘oude’ beveiligingslekken, waaronder met (class)php-mailer.php. Deze zijn gedicht in de volgende versies van WordPress 4.7.1 en 4.7.2 en 4.7.3.

Met gebruik door contactformulieren is er een ‘script issue’ en is eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van SMTP, met behulp van een plugin.

Probleem van afzender naam: naam@serverhostnaam.nl on behalf of WordPress <info@uwwebsite.nl>. Dit ziet u alleen in uw e-mailprogramma zoals Outlook.
Dit staat niet erg netjes als u zakelijke e-mailbericht beantwoordt en/of doorstuurt.

U gebruikt een contactformulier WordPress plugin op uw website. Bijvoorbeeld: Contact Form 7.
Maak een nieuw e-mailaccount aan in uw controle paneel (hostingaccount) die u voor WP Mail Bank gebruikt, bijvoorbeeld noreply@uwwebsite.nl.

Troubleshooting en oplossing (stappenplan)

Log in op uw website: www.uwwebsite.nl/wp-admin/

1. Download en installeer/upload WP Mail Bank of zoek in het dashboard via Plugins – > Nieuwe plugin en in het zoekveld zoekt u naar WP Mail Bank en u kiest Mail Bank – PHP Mail & SMTP Plugin download en activeer het plugin
  2. In de Dashboard staat Mail Bank, klik daar op en ga naar E-mailinstellingen en vul het volgende in bij de Basisinformatie in.
  3. Afzender naam configuratie : (Vervangen) -> Uw naam | Naam van uw website
  4. Afzender e-mail configuratie: (niet vervangen). U slaat deze stap over. Klik op Volgende stap ->
  5. Account instellingen: U ziet een default e-mailadres die u ook heeft gemaakt met het aanmaken van WordPress, dit e-mailadres laat u staan.
  6. Mailer type: U kiest Verstuur email met SMTP.
  7. SMTP Host. Voor Solutions4Hosting klanten is het SMTP Host: mail.uwwebsite.nl.
  8. Versleuteling: Gebruik TLS-versleuteling of Gebruik SSL-versleuting. Wij raden het volgende type versleuteling af: Geen versleuteling.
  9. SMTP Poort: 587
  10. Authenticatie: Aanmelden
  11. Gebruikersnaam: noreply@uwwebsite.nl
  12. Wachtwoord: Vul uw wachtwoord in van noreply@uwwebsite.nl.
  13. Ga verder op **Volgende stap** en er wordt een test email verzonden. Open uw e-mailprogramma en bekijk of het probleem zich nog voordoet naam@serverhostnaam.nl on behalf of WordPress <info@uwwebsite.nl>. Stuur ook een test e-mailbericht via het contactformulier op uw WordPress website. Het probleem is nu opgelost, omdat u nu gebruik maakt van SMTP en niet PHP Mailer van WordPress (PHP Mailer / SendMail).

Heeft u een liever een PDF handleiding? U kunt deze hier downloaden.

Helpdesk

Heeft u hulp nodig en loopt u ergens vast met het instellen van WP Mail Bank en of met Contact Form 7 plug-in en lukt het maar niet?  “Website Beheer” is úw snelste oplossing! Wij helpen u graag! Kijkt u hier voor meer informatie over Website Beheer-service.