Joomla met SSL certificaat (forceren)

Handleidingen

Joomla!In dit helpdeskartikel leggen we uit hoe u SSL / HTTPS forceert in Joomla.

1. Zorg ervoor dat SSL actief is

Voordat u SSL forceert, dient er natuurlijk een SSL certificaat actief te zijn op uw webhosting pakket.
Wanneer dit nog niet het geval is, neemt u gerust contact met ons op via info@solutions4hosting.nl voor ons aanbod.

2. Log in als Administrator

Log in als Administrator binnen de back-end van Joomla.

Joomla! - Inloggen in de back-end als Administrator

3. Ga naar Global Configuration

Via System > Global Configuration komt u in de algemene instellingen van Joomla.

Joomla! - Global Configuration

4. Forceer SSL op de gehele Joomla!-website

Onder het tabblad Server ziet u de optie Force SSL. Hier kan u er voor kiezen voor 3 opties:

1. None: de site gebruikt geen SSL (standaard)
  2. Administrator Only: alleen de back-end gebruikt SSL
  3. Entire Site: de gehele site gebruikt SSL

In dit geval kiezen we voor Entire Site om de hele website van SSL / HTTPS te voorzien. Vergeet niet op Save te drukken om de wijzigingen op te slaan.

Joomla! - Global Configuration / SSL forceren

5. configuration.php aanpassen

Zoek binnen de configuration.php de volgende regel code op:

var $live_site ='';

en vervang deze door (uw domeinnaam):

var $live_site = 'https://www.jouwdomeinnaam.nl/';

6. Indien waar nodig pas nodig het .htaccess bestand aan

Let op: deze aanpassing kan niet worden toegepast wanneer u domein aliassen gebruikt.

U zou vervolgens ook nog binnen het .htaccess bestand het gebruik van SSL / HTTPS kunnen forceren. Dit is handig wanneer er nog backlinks (bijvoorbeeld op Google) met een http:// adres naar uw website linken.

Binnen de teksteditor voegt u dan de volgende rewrite code toe.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]