Hoe voorkom ik hotlinking?

Home » Technische informatie » Hoe voorkom ik hotlinking?
Technische informatie Geen reacties

Door de volgende code in uw .htaccess te plaatsen voorkomt u hotlinking:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?domeinnaam\.nl [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*$
RewriteRule \.(jpe?g|gif|bmp|png)$ /voorbeeld/img/plaatje.gif [L]

Voor de web.config kunt u gebruik maken van het volgende voorbeeld:

<system.webServer>
<rewrite>
<rules>
<rule name=”Voorkom hotlinking”>
<match url=”.*\.(jpg|jpeg|png|gif|bmp)$”/>
<conditions>
<add input=”{HTTP_REFERER}” pattern=”^$” negate=”true”/>
<add input=”{HTTP_REFERER}” pattern=”^http://(www\.)?domeinnaam\.nl/.*$” negate=”true”/>
</conditions>
<action type=”Rewrite” url=”/voorbeeld/img/plaatje.gif” appendQueryString=”false”/>
</rule>
</rules>
</rewrite>
</system.webServer>