Hoe upload ik mijn website(s) via FTP?

Home » FTP » Hoe upload ik mijn website(s) via FTP?
FTP Geen reacties

Er zijn veel FTP programma’s waarmee u uw bestanden via FTP kan uploaden op de server. Een veel gebruikt en degelijk FTP programma is FileZilla. In deze handleiding leggen wij uit hoe u een of meerdere websites kan uploaden met het FTP programma FileZilla.

Het programma is gratis te downloaden op de officiële website van FileZilla.

De inloggegevens voor de FTP zijn gelijk aan de inloggegevens om toegang te krijgen tot DirectAdmin controle paneel.

1. Open het FTP programma FileZilla

Open het FTP programma FileZilla, vervolgens verschijnt het volgende scherm.

2. Verbinding maken met het FTP server

Om connectie te maken met de FTP server dienen er een aantal gegevens te worden ingevoerd. Deze gegevens kunt u in het bovenste gedeelte van FileZilla invoeren.

WatWaarde
HostsHier vult u de hostname/IP adres van de webserver in waarop u wilt gaan verbinden. Bijvoorbeeld: ftp.domeinnaam.extensie
GebruikersnaamHier vult u de FTP-gebruikersnaam in. Bijvoorbeeld: idxxxxx
WachtwoordHier vult u het FTP-wachtwoord in.
PoortDit veld kunt u doorgaans leeg laten, standaard wordt poort 21 (FTP) gebruikt.

Wanneer dit alles is ingevuld kan u klikken op de knop Snelverbinden.

3. Succesvolle en actieve FTP verbinding is gemaakt

Zodra U op Snelverbinden klikt ziet u als het goed is het volgende scherm. Nu heeft u een succesvolle en actieve FTP verbinding opgezet!

4. Voorbereiden

In het linkerscherm ziet u de lokale mappenstructuur op de computer waarop u werkt.
Kies in het linkerscherm de locatie op uw computer waar de website bestanden zich bevinden en welke u wenst te uploaden naar de server. Zoals op de voorgaande afbeelding te zien hebben wij de bestanden lokaal op onze computer in de map ‘Demo uitleg’ gezet en geselecteerd.

In het rechterscherm ziet u de mappenstructuur op de server.
Hier kiest u de gewenste map/directory waar de bestanden moeten komen te staan. De map waar de website bestanden in moeten staan om een website online te zetten/te publiceren is de map /public_html. Wanneer je naar de website gaat worden die bestanden weergegeven zodra deze op de server staan.
Let er wel op dat het bestand index.html standaard als eerste wordt uitgelezen en een hogere voorkeur geniet ten opzicht van bijvoorbeeld een index.php bestand.

5. Starten

Nu u alles heeft voorbereid gaat u alle bestanden online zetten.
Sleep alle bestanden vanuit het linker veld naar het rechter veld, dus van lokaal op uw computer naar de server. Op deze manier upload u de bestanden met het FTP programma FileZilla.

Let er wel op dat de huidige bestanden niet automatisch worden overschreven! Indien er al bestanden staan met dezelfde naam, zal FileZilla eerst vragen of de bestanden overschreven moeten worden of dat ze overgeslagen dienen te worden.

Problemen met verbinding maken

Heeft u problemen met het verbinding maken met de FTP server, dan heb wij een oplossing om dit probleem te verhelpen. Dit is een FileZilla issue. U kunt hier de stappenplan nalopen.