E-mail instellen of mailserver aanpassen na verhuizing [iPhone/iPad]

E-mail

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2019 i.v.m. onze beveiligde mailserver. Onze servernamen zijn bijgevoegd in dit artikel.
Apple - iOS

In deze handleiding leggen we u uit hoe u een e-mailadres instelt of de mailserver aanpast na verhuizing het e-mailprogramma van een iPhone. Op de iPad is het niet veel anders.

In deze handleiding gebruiken wij versie iOS 10.2.1.

Stap 1 – Voorbereiden

Als u alle gegevens bij de hand hebt bent u klaar om het e-mailadres daadwerkelijk in te stellen.
Klik op het icoontje met Instellingen. Deze ziet er als volgt uit.

iPhone instellingen App

Stap 2 – Mail

iPhone - Instellingen overzicht

Zoek in de lijst de optie ‘Mail’ en klik deze aan. U komt vervolgens in het volgende scherm.

Stap 3 – Een nieuwe account toevoegen

iPhone - Nieuwe account toevoegen

Klik op ‘Accounts’. Vervolgens komt u in een scherm met allerlei opties. U vindt helemaal onderaan het scherm ‘Nieuwe account’. U komt nu bij de volgende stap.

iPhone - Nieuwe account toevoegen - Anders

Kies welke mailservice u wilt gebruiken. In dit artikel kiezen we voor ‘Anders’ en u klikt daar vervolgens op.

Stap 4 – Vul e-mailaccount gegevens in

iPhone - E-mailaccount gegevens invoeren

Hieronder volgt een beschrijving wat u waar dient in te voeren:

Wat Omschrijving
Naam Vul hier de naam in van de afzender, deze wordt getoond aan anderen.
E-mail Vul hier het e-mailadres in wat u wilt gaan instellen.
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.
Beschrijving Vul hier een beschrijving in van het account, dit is handig als u meerdere e-mailadressen hebt ingesteld.

Als u alles hebt ingevuld klikt u op ‘Volgende’.

Stap 5 – E-mail serverinstellingen configureren

iPhone - E-mail serverinstellingen configureren

Hieronder volgt een beschrijving wat u waar dient in te voeren:
In dit artikel kiezen wij voor protocol IMAP.

Server voor inkomende post

Waarde Omschrijving
Hostnaam Vul hier de inkomende mailserver in. Lees het kopje “Server email instellingen emailprogramma’s” voor meer informatie.
Gebruikersnaam Vul hier het (volledige) e-mailadres in welke u wilt gaan instellen.
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.

Server voor uitgaande post

Waarde Omschrijving
Hostnaam Vul hier de uitgaande mailserver in. Lees het kopje “Server email instellingen emailprogramma’s” voor meer informatie.
Gebruikersnaam Vul hier het (volledige) e-mailadres in welke u wilt gaan instellen.
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.

Als u alles hebt ingevuld klik je op ‘Volgende’ en dan op ‘Bewaar’. Vervolgens is het e-mailadres succesvol geïnstalleerd, u kunt het e-mailadres nu direct gebruiken!

5. Tot slot

Klik op het icoontje met Mail om uw e-mail te openen en te versturen.

Mail server aanpassen na verhuizing

In deze stappenplan/handleiding ´Mailserver aanpassen na verhuizing´ gebruiken wij iOS 12.3.1.

Het zou kunnen dat in uw iPhone de POP/IMAP instellingen nog niet goed staan en dat deze instellingen nog communiceert naar de mailserver van uw oude hostingprovider.

POP/IMAP E-mailinstellingen op iPhone of iPad (aanpassen)
1. Ga naar Instellingen
2. ga vervolgens naar ´Wachtwoorden en accounts´ en tik daarop
3. Tik op de mailbox om je emailinstellingen aan te passen – de naam van uw mailbox. Voorbeeld: Bedrijfsnaam
4. Je bent nu in de geselecteerde mailbox van naam@voorbeeld.nl en tik vervolgens op ´Account naam@voorbeeld.nl´
5. Je bent nu in Account. Dan zie je de volgende gegevens staan.

POP of IMAP-ACCOUNTGEGEVENS
Naam: uw naam
E-mail: naam@voorbeeld.nl
Wachtwoord: uw wachtwoord

SERVER INKOMENDE POST
Hostnaam: Lees het kopje “SERVER EMAIL INSTELLINGEN VOOR EMAILPROGRAMMA’S” voor servernamen en poorten.
Gebruikersnaam: uw e-mailadres
Wachtwoord: uw wachtwoord

SERVER UITGAANDE POST
SMTP (hostname):Lees het kopje “SERVER EMAIL INSTELLINGEN VOOR EMAILPROGRAMMA’S” voor servernamen en poorten.

Tik op ´>´ en vervolgens komt u in extra instellingen voor uitgaande mail. U ziet het dan het volgende:

Hoofdserver
Staat hier de mail server van uw huidige hostingprovider? Dan kunt u hier op tikken om het aan te passen en dan de volgende gegevens invullen, zodat naar onze mailserver alleen forceert, op dit mailbox account.

Server: staat aangevinkt

SERVER UITGAANDE POST
Hostnaam: Lees het kopje “SERVER EMAIL INSTELLINGEN VOOR EMAILPROGRAMMA’S” voor servernamen en poorten.
Gebruikersnaam: uw e-mailadres
Wachtwoord: uw wachtwoord
Gebruik SSL: Aangevinkt
Identiteitscontrole: Selecteer Wachtwoord
Serverpoort: 587 (STARTTLS)

Andere SMTP server (hier hoeft u niets te doen)
Andere mailservers

Tik vervolgens op Gereed.
TIP! Zet uw iPhone en/of iPad uit en wacht 15-30 seconden en zet uw iPhone/iPad weer aan en open uw Apple Mail en probeer een test e-mailbericht te versturen. U zou nu e-mailberichten moeten ontvangen en versturen.

SERVER EMAIL INSTELLINGEN VOOR EMAILPROGRAMMA’S

Wij hebben verbeteringen aan onze mailserver doorgevoerd zodat u en andere klanten gebruik kunnen maken van beveiligde verbinding (SMTP / STARTTLS / SSL) voor email. De inkomende en uitgaande mailserver waar u mee communiceert dient vanaf nu te bestaan uit de servernaam welke u website op een van deze servers staan.

Wij hebben twee servernamen voor email: esther.m31.nl en naomi.m31.nl. Weet u niet zeker welke servernaam U moet gebruiken in uw e-mailprogramma? Neemt u gerust contact met ons op info@solutions4hosting.nl. Wij helpen u graag!

Wij raden u aan om gebruik te maken van IMAP zodat uw e-mailberichten bewaard blijft op de mailserver.
 U kunt dan op al uw computers, laptops, telefoons en tablets uw e-mails lezen, beantwoorden en synchroniseren. Lees hier verschil tussen POP vs IMAP.

Beveiligde mailomgeving (SSL/STARTTLS) – Aanbevolen
IMAP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
IMAP poort: 993
POP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
POP poort: 995
SMTP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
(POP/IMAP)SMTP poort: 465
Authenicatie voor SMTP is vereist!
SMTP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
SMTP poort: 587 (STARTTLS)
SSL: Aan
Gebruikersnaam: mail@uwdomeinnaam.nl
Wachtwoord: vul uw wachtwoord in
Belangrijk om te weten:
Dit werkt niet op een VPS of dedicated servers. Deze mailinstelling werkt alleen op shared webhosting van Solutions4Hosting (onderdeel van Media31).
LET OP! Voor Mac-gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.

Onbeveiligde mailomgeving (non-ssl) – Niet aanbevolen
U kunt ook gebruik maken van de mailserver van uw eigen server. Deze mailserver is niet voorzien van een SSL certificaat. Wij raden u sterk aan om gebruik te maken van onze centrale & SSL-beveiligde mailserver.
POP/IMAP server (inkomende server): mail.uwdomeinnaam.nl
(POP/IMAP) SMTP server(uitgaande server): mail.uwdomeinnaam.nl
Poorten
IMAP poort: 143
POP poort: 110
(POP/IMAP)SMTP poort: 587 (STARTTLS)
Gebruikersnaam: mail@uwdomeinnaam.nl
Wachtwoord: vul uw wachtwoord in
SSL: staat uit
Authenticatie voor SMTP is vereist!

Voor Mac en Outlook gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” of “Beheer verbindingsinstellingen automatisch” deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.

Helpdesk

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Of weet u niet zeker welke servernaam U moet gebruiken in uw e-mailprogramma? Neemt u gerust contact met ons op per e-mail (info@solutions4hosting.nl). Wij helpen u graag verder!