E-mail instellen of mailserver aanpassen na verhuizing [iPhone/iPad]

E-mail

Apple - iOS

In deze handleiding leggen we u uit hoe u een e-mailadres instelt of de mailserver aanpast na verhuizing het e-mailprogramma van een iPhone. Op de iPad is het niet veel anders.

In deze handleiding gebruiken wij versie iOS 10.2.1.

Stap 1 – Voorbereiden

Als u alle gegevens bij de hand hebt bent u klaar om het e-mailadres daadwerkelijk in te stellen.
Klik op het icoontje met Instellingen. Deze ziet er als volgt uit.

iPhone instellingen App

Stap 2 – Mail

iPhone - Instellingen overzicht

Zoek in de lijst de optie ‘Mail’ en klik deze aan. U komt vervolgens in het volgende scherm.

Stap 3 – Een nieuwe account toevoegen

iPhone - Nieuwe account toevoegen

Klik op ‘Accounts’. Vervolgens komt u in een scherm met allerlei opties. U vindt helemaal onderaan het scherm ‘Nieuwe account’. U komt nu bij de volgende stap.

iPhone - Nieuwe account toevoegen - Anders

Kies welke mailservice u wilt gebruiken. In dit artikel kiezen we voor ‘Anders’ en u klikt daar vervolgens op.

Stap 4 – Vul e-mailaccount gegevens in

iPhone - E-mailaccount gegevens invoeren

Hieronder volgt een beschrijving wat u waar dient in te voeren:

Wat Omschrijving
Naam Vul hier de naam in van de afzender, deze wordt getoond aan anderen.
E-mail Vul hier het e-mailadres in wat u wilt gaan instellen.
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.
Beschrijving Vul hier een beschrijving in van het account, dit is handig als u meerdere e-mailadressen hebt ingesteld.

Als u alles hebt ingevuld klikt u op ‘Volgende’.

Stap 5 – E-mail serverinstellingen configureren

iPhone - E-mail serverinstellingen configureren

Hieronder volgt een beschrijving wat u waar dient in te voeren:
In dit artikel kiezen wij voor protocol IMAP.

Server voor inkomende post

Waarde Omschrijving
Hostnaam Vul hier de inkomende mailserver in (dit is standaard mail.domeinnaam.extensie).
Gebruikersnaam Vul hier het (volledige) e-mailadres in welke u wilt gaan instellen.
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.

Server voor uitgaande post

Waarde Omschrijving
Hostnaam Vul hier de uitgaande mailserver in. (mail.domeinnaam.extensie of gebruik de uitgaande mailserver van uw internetprovider)
Gebruikersnaam Vul hier het (volledige) e-mailadres in welke u wilt gaan instellen.
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.

Als u alles hebt ingevuld klik je op ‘Volgende’ en dan op ‘Bewaar’. Vervolgens is het e-mailadres succesvol geïnstalleerd, u kunt het e-mailadres nu direct gebruiken!

5. Tot slot

Klik op het icoontje met Mail om uw e-mail te openen en te versturen.

Mail server aanpassen na verhuizing

In deze stappenplan/handleiding ´Mailserver aanpassen na verhuizing´ gebruiken wij iOS 12.3.1.

Het zou kunnen dat in uw iPhone de POP/IMAP instellingen nog niet goed staan en dat deze instellingen nog communiceert naar de mailserver van uw oude hostingprovider.

POP/IMAP E-mailinstellingen op iPhone of iPad (aanpassen)
1. Ga naar Instellingen
2. ga vervolgens naar ´Wachtwoorden en accounts´ en tik daarop
3. Tik op de mailbox om je emailinstellingen aan te passen – de naam van uw mailbox. Voorbeeld: Bedrijfsnaam
4. Je bent nu in de geselecteerde mailbox van naam@voorbeeld.nl en tik vervolgens op ´Account naam@voorbeeld.nl´
5. Je bent nu in Account. Dan zie je de volgende gegevens staan.

POP of IMAP-ACCOUNTGEGEVENS
Naam: uw naam
E-mail: naam@voorbeeld.nl
Wachtwoord: uw wachtwoord

SERVER INKOMENDE POST
Hostnaam: mail.voorbeeld.nl
Gebruikersnaam: uw e-mailadres
Wachtwoord: uw wachtwoord

SERVER UITGAANDE POST
SMTP: mail.voorbeeld.nl
Tik op ´>´ en vervolgens komt u in extra instellingen voor uitgaande mail. U ziet het dan het volgende:

Hoofdserver
Staat hier de mail server van uw huidige hostingprovider? Dan kunt u hier op tikken om het aan te passen en dan de volgende gegevens invullen, zodat naar onze mailserver forceert alleen op dit mailbox account.

Server: staat aangevinkt

SERVER UITGAANDE POST
Hostnaam: mail.voorbeeld.nl
Gebruikersnaam: uw e-mailadres
Wachtwoord: uw wachtwoord
Gebruik SSL: Aangevinkt
Identiteitscontrole: Selecteer Wachtwoord
Serverpoort: 587

Andere SMTP server (hier hoeft u niets te doen)
Andere mailservers

Tik vervolgens op Gereed.
Zet uw iPhone en/of iPad uit en wacht 15-30 seconden en zet uw iPhone/iPad weer aan en open uw Apple Mail en probeer een test e-mailbericht te versturen. U zou nu e-mailberichten moeten ontvangen en versturen.