Hoe maak ik een e-mailaccount aan?

E-mail

Het aanmaken en verwijderen van e-mailaccounts is zeer eenvoudig via DirectAdmin. Wij leggen in dit artikel uit hoe u dit zelf kan doen.

Inloggen op het controle paneel: DirectAdmin

Om deze stappen uit te voeren moet u eerst aangemeld zijn op het controle paneel DirectAdmin.

U opent uw internetbrowser en typt in het adresbalk: https://naomi.m31.nl:2222 of https://esther.m31.nl:2222

Inlogscherm van DirectAdmin

Vul hieronder uw inloggegevens die u van ons verkregen heeft per e-mail.

Overzicht van DirectAdmin (kan afwijken)

(1)

1. Bij E-mail Management gaat u naar E-mail Accounts.

(2)

2. U bent nu bij E-mail Accounts en gaat nu een e-mailaccount aanmaken door op ‘Create mail account’.

(3)

3. U vult uw gewenste username in en vervolgens drukt u op Random* om een wachtwoord te genereren. Standaard staat de mailruimte (Mail Quota) op 50MB. U kunt dit gelijk aanpassen of op een later moment. Send Limit staat standaard op 0.

*U kunt zelf ook een wachtwoord verzinnen. Wij adviseren aan u om een hele sterke wachtwoord te verzinnen.

Vervolgens drukt u op ‘Create‘ en uw e-mailaccount is aangemaakt. Noteer alleen het wachtwoord.

Let op: negeer de standaard niet-beveiligde mailserver instellingen van inkomende en uitgaande (SMTP) server instellingen (Incoming POP/IMAP: mail.voorbeeld.nl en voor outgoing smtp: mail.voorbeeld.nl SMTP Port: 587).

Wij adviseren gebruik te maken van onze nieuwe beveiligde mailserver.

Kijkt u hier voor onze nieuwe/huidige inkomende en uitgaande server(naam) voor uw e-mailprogramma. In het artikel staan IMAP en POP-poortnummers en email protocollen (IMAP en POP) uitgelegd.

Vanuit uw controle paneel (DirectAdmin) kunt u ook kiezen voor Webmail: Roundcube. U wordt rechtstreeks naar de webmail omgeving als u daarop klikt. Vul hier uw gebruikersnaam (e-mailaccount) en het wachtwoord in. Lees dit artikel voor meer informatie.