Hoe kan ik spamfilter beheren?

Wij doen al veel voor u om spamberichten te blokkeren door onze spamfilters en doen ons best om de meest hardnekkige spam tegen te gaan. Ons anti-spamfilter is een zelflerend systeem.

Wanneer u een webhostingpakket bij Solutions4Hosting heeft afgenomen, kunt u ook spamfilters beheren om de ongevraagde berichten (spam) te weren uit uw mailboxen.

Ga naar www.domeinnaam.nl:2222 en u komt bij een inlogscherm terecht van het controle paneel, DirectAdmin.

U vult uw username en wachtwoord in en vervolgens drukt u op ‘Login‘. Vervolgens komt u in uw dashboard terecht van uw hostingaccount.

Onder het kopje E-mail Management gaat u eerst naar Spamassassin Setup.

Spamassassin Setup

In dit demo hostingaccount staat Spamasssassin Setup ingeschakeld (Enabled), mocht dit bij u uitgeschakeld (Disable) zijn dan kunt u deze zelf op “Enable” te klikken.

1.1 Where do you want to spam go?
Wij hebben in deze demo hostingaccount de bovenste optie aangevinkt. Ons advies derde optie aan te vinken.

2. What score threshold do you wish to go?
Wij adviseren threshold 5.0 of een costum threshold 4.5 in te voeren. Dit is in principe meer dan zat. Hoe lager de threshold is hoe meer spamberichten en ook gewone berichten worden geblokkeerd.

3. Would you like to delete scoring spam?
Vink voorlopig de tweede optie aan. Krijgt u te veel spamberichten, dan kunt u voor de eerste optie gaan.

4. Do you wish to rewrite the subject of a spam email?
Dit kan heel handig zijn. Wij adviseren de eerste optie.

In ´Email Blacklist´ kunt u e-mailadressen en wildcards zetten (wildcard: *@domain.com) op de blacklist zetten.

Spamassassins_setup-save

Vervolgens klikt u op ‘Save‘.

Klik vervolgens op ‘Home‘ en u bent weer terug.
Ga vervolgens naar ‘Spamfilters‘.

Spamfilters / E-Mail Filters

Hier kunt u de volgende filters toepassen:

* Blokkeer een specifieke e-mailadres
* Blokkeer e-mail van algehele domein
* Blokkeer alle e-mailberichten met de woorden die bevatten
* Blokkeer e-mail groter dan
* Standaard staat ‘adult filter‘ uitgeschakeld. Deze kunt u weer inschakelen om op “Enable” te klikken.
* U kunt kiezen voor “Drop Email“, dan wordt deze spammail gebounced en geweigerd. Of u kunt er voor kiezen om voor “Send to spambox“. Dan wordt dit e-mailbericht automatisch doorgestuurd naar uw spamfolder.

Wenst u hulp nodig te hebben met de spamfilter setup, neemt u gerust contact met ons op via info@solutions4hosting.nl!