Hoe gebruik ik webmail?

E-mail, Technische informatie

Soms is het handig om even in te kunnen loggen via webmail om mail te kunnen lezen en versturen.

1. Start uw internetbrowser op

Login op uw DirectAdmin account. Surf naar voorbeeld.nl:2222

Username: Vul hier uw gebruikersnaam in.
Wachtwoord: vul hier uw wachtwoord in.
Druk vervolgens op Login.

U bent nu in de Dashboard:

U gaat naar E-mail Management en klik vervolgens op Webmail: Roundcube. U wordt automatisch naar de webmail interface naartoe geleidt in een nieuw tabblad.

2. Inloggen op uw webmail

Roundcube Webmail

Gebruikersnaam: vul hier uw e-mailadres in
Wachtwoord: vul hier uw wachtwoord in
Druk vervolgens op ‘Inloggen’.

3. Ingelogd op uw webmail

Nu u ingelogd bent, kan u de webmail gebruiken, de werking lijkt veel op andere e-mail programma’s.