Gebruikersnaam aanpassen van WordPress.

CMS, Handleidingen

WordPressHet aanpassen van een gebruikersnaam van WordPress is niet zo gemakkelijk als u deze wilt veranderen. In dit artikel leggen we aan u uit hoe u het gebruikersnaam kan aanpassen. Soms heeft dit ook beveiligingsredenen te maken bijvoorbeeld als u WordPress geïnstalleerd heeft met gebruikersnaam “admin”. Hackers proberen met “admin” in te loggen op de website.

Het is voor de veiligheid van uw WordPress website dan ook zeker aan te raden om een andere gebruikersnaam te kiezen. In dit artikel leggen we twee methodes uit om uw WordPress gebruikersnaam te veranderen.

Er zijn twee methodes om gebruikersnaam aan te passen:

1. WordPress plugin (Easy Username Updater) – Moeilijkheidsgraad: low/medium
2. Via phpmyadmin – Moeilijkheidsgraad: medium/professional

Tip: Maak altijd een back-up voordat u iets veranderd aan uw website.

WordPress gebruikersnaam veranderen: methode #1

• Login op uw WordPress Dashboard met uw admin account.
  • Ga naar Plugins en klik op “Nieuwe plugin”.
  • Klik op “nieuwe plugin toevoegen” en zoek in de het zoekveld naar Easy Username Updater en druk op “installeren” en vervolgens “activeren”. Plugin wordt geinstalleerd en vervolgens geactiveerd.
  • Ga vervolgens naar “Users” of “Gebruikers” en klik vervolgens op “Username Updater” (zoals in de screenshot wordt afgebeeld:

• In het Userlist ziet u uw gebruikersnaam staan. Klik op “Update”.
  • In het volgende scherm ziet u uw old username staan en daaronder kunt u een nieuwe gebruikersnaam invullen. Standaard staat “send user notification” uitgevinkt. Optioneel is om deze aan te vinken.
  • Na het invullen van uw nieuwe gebruikersnaam drukt u op Update Username.
  • Nu kunt u inloggen met uw nieuwe gebruikersnaam (uw wachtwoord blijft hetzelfde).

WordPress gebruikersnaam veranderen: Methode #2

• Log in op uw DirectAdmin (http://uwdomein.nl:2222). (Artikel: hoe log ik in op mijn DirectAdmin account?)
  • Scroll naar de database sectie en klik op phpMyAdmin.
  • Selecteer de database waar uw website wordt gebruikt (host).
  • Klik aan de linkerkant op de tabel wp_users.
  • Klik op “edit” bij de gebruikersnaam die je wil bewerken.
  • Verander de user_login waarde naar je nieuwe naam. Zo kun je “admin” bijvoorbeeld vervangen door “Chris.”
  • Klik op de “Start” knop.
  • Ga terug naar uw site en log in met uw nieuwe WordPress gebruikersnaam.

Extra ondersteuning nodig?

Mocht u hulp nodig hebben of u komt er niet uit? Wij kunnen u helpen: Website Beheer is uw oplossing!