E-mailaccount instellen op OSX/macOS

E-mail

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2019 i.v.m. onze beveiligde mailserver. Onze servernamen zijn bijgevoegd in dit artikel.
Apple - OSX / macOSIn deze handleiding leggen we u uit hoe u een e-mailadres instelt op het e-mailprogramma Mail op een macOS / OSX. Wij gebruiken in deze handleiding de volgende versie: OSX El Capitan 10.11.6

Bij het instellen van een e-mailadres kan u kortweg gebruik maken van twee protocollen (POP en IMAP). Beide protocollen hebben voor- en nadelen. In deze handleiding stellen we de e-mail in via het protocol IMAP.
Kijkt u hier voor meer uitleg over het verschil tussen POP en IMAP.

1. E-mailadres aanmaken en/of wachtwoord wijzigen

Voordat u aan de slag kan gaan met het instellen van een e-mailadres dien je eerst in het bezit te zijn van de login gegevens. Deze gegevens kan je terugvinden in het controle paneel.
Kijkt u hier voor meer informatie hoe u een e-mailadres kan aanmaken.
Kijkt u hier voor meer informatie hoe u het wachtwoord van uw e-mailadres kan wijzigen.

2. Mail starten

Zorg ervoor de Mail geïnstalleerd staat op uw macOS en start dit programma.

3. Instellen e-mailadres

Als u alle gegevens bij de hand hebt en tevens het e-mailprogramma gestart hebt bent u klaar om het e-mailadres daadwerkelijk in te stellen.

Open Mail en klik op voorkeuren.

Apple/MacOS- stap 3.1: E-mail instellen "Voorkeuren"

U krijgt vervolgens een volgende scherm te zien:

Apple/MacOS- stap 3.2: E-mail instellen "Accounts"

Klik op het plusje (+) om een nieuw account toe te voegen. Vervolgens kan u een aantal keuzes maken, u kiest voor ‘Andere Mail-account toe…’ en klik vervolgens op ‘Ga door’.

Vervolgens komt u in het volgende scherm:

Apple/MacOS- stap 3.3: Voeg een Mail-account toe

Waarde Omschrijving
Volledige naam Vul hier de naam in van de afzender, deze wordt getoond aan anderen.
E-mailadres Vul hier het e-mailadres in wat u wilt gaan instellen. (info@domeinnaam.extensie / als voorbeeld: info@uwwebsite.nl)
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.

Als u alle gegevens hebt ingevoerd klikt u op ‘Log in’. U krijgt nu het volgende scherm te zien:

Apple/MacOS- stap 3.4: E-mailsettings (POP of IMAP)

In dit scherm vult u alle benodigde velden in. Hieronder volgt een beschrijving wat u waar dient in te voeren:

Waarde Omschrijving
Server inkomende e-mail Vul hier de inkomende mailserver in: Lees verder op deze pagina voor de instellingen van mailserver
Gebruikersnaam Vul hier het (volledige) e-mailadres in welke u wilt gaan instellen. (info@domeinnaam.extensie / als voorbeeld: info@uwwebsite.nl)
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.

Hier vult u de volgende gegevens in (zorg dat de overige instellingen conform bovenstaande afbeelding staan ingesteld).

Waarde Omschrijving
Server uitgaande e-mail (SMTP) Vul hier de uitgaande mailserver in: Lees verder op deze pagina voor de instellingen van mailserver
Gebruikersnaam Vul hier het (volledige) e-mailadres in welke u wilt gaan instellen. (info@domeinnaam.extensie / als voorbeeld: info@uwwebsite.nl)
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.

Nadat u de gegevens hebt ingevuld klikt u op ‘Log in’. Hier vult u de volgende gegevens in (zorg dat de overige instellingen conform bovenstaande afbeelding staan ingesteld).
Let op: mocht het niet lukken de SMTP in te stellen, gebruikt u dan de uitgaande server van uw internetprovider.

Nu krijgt u het volgende scherm te zien:
Apple/MacOS- stap 3.5: MAIL -> Identiteit controleren

Klik op ‘Ga door’.

Het kan zijn dat u nog een tweede melding krijgt.

Apple/MacOS- stap 3.6: MAIL -> Identiteit controleren (tweede melding)

Klik op vervolgens op ‘Ga door’.

Ga naar “Accounts” en vervolgens gaat u naar “Geavanceerd“:

SERVER EMAIL INSTELLINGEN VOOR EMAILPROGRAMMA’S

Wij hebben verbeteringen aan onze mailserver doorgevoerd zodat u en andere klanten gebruik kunnen maken van beveiligde verbinding (SMTP / STARTTLS / SSL) voor email. De inkomende en uitgaande mailserver waar u mee communiceert dient vanaf nu te bestaan uit de servernaam welke u website op een van deze servers staan.

Wij hebben twee servernamen voor email: esther.m31.nl en naomi.m31.nl. Weet u niet zeker welke servernaam U moet gebruiken in uw e-mailprogramma? Neemt u gerust contact met ons op info@solutions4hosting.nl. Wij helpen u graag!

Wij raden u aan om gebruik te maken van IMAP zodat uw e-mailberichten bewaard blijft op de mailserver.
 U kunt dan op al uw computers, laptops, telefoons en tablets uw e-mails lezen, beantwoorden en synchroniseren. Lees hier verschil tussen POP vs IMAP.

Beveiligde mailomgeving (SSL/STARTTLS) – Aanbevolen

IMAP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl

IMAP poort: 993

POP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl

POP poort: 995
SMTP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl

(POP/IMAP)SMTP poort: 465

Authenicatie voor SMTP is vereist!

SMTP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl

SMTP poort: 587 (STARTTLS)

SSL: Aan

Gebruikersnaam: mail@uwdomeinnaam.nl

Wachtwoord: vul uw wachtwoord in

Belangrijk om te weten:
Dit werkt niet op een VPS of dedicated servers. Deze mailinstelling werkt alleen op shared webhosting van Solutions4Hosting (onderdeel van Media31).

LET OP! Voor Mac-gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.

Onbeveiligde mailomgeving (non-ssl) – Niet aanbevolen

U kunt ook gebruik maken van de mailserver van uw eigen server. Deze mailserver is niet voorzien van een SSL certificaat. Wij raden u sterk aan om gebruik te maken van onze centrale & SSL-beveiligde mailserver.
POP/IMAP server (inkomende server): mail.uwdomeinnaam.nl

(POP/IMAP) SMTP server(uitgaande server): mail.uwdomeinnaam.nl

Poorten

IMAP poort: 143

POP poort: 110

(POP/IMAP)SMTP poort: 587 (STARTTLS)

Gebruikersnaam: mail@uwdomeinnaam.nl

Wachtwoord: vul uw wachtwoord in

SSL: staat uit

Authenticatie voor SMTP is vereist!

Voor Mac en Outlook gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” of “Beheer verbindingsinstellingen automatisch” deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.

Helpdesk

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Of weet u niet zeker welke servernaam U moet gebruiken in uw e-mailprogramma? Neemt u gerust contact met ons op info@solutions4hosting.nl. Wij helpen u graag!