Hoe stel ik mijn email in op Android?

E-mail

Voor het laatst bijgewerkt op 31 oktober 2019 i.v.m. onze beveiligde servernamen voor inkomende en uitgaande server (mailserver). Tevens hebben we een link toegevoegd.

Android

In deze handleiding zullen wij u uitleggen hoe uw e-mail kan configureren op een Android toestel. In dit artikel leggen wij graag aan u uit.

1. Voorbereiden: open het standaard e-mailprogramma op Android

Allereerst moet u het e-mail programma openen, als u dit gedaan hebt moet u via de ‘optie’s toets’ kiezen voor ‘instellingen’. Er opent dan een nieuw venster waar u het overzicht ziet van alle bestaande e-mail adressen.

2. Nieuw e-mailaccount toevoegen

Klik op het plusje om een nieuw account toe te voegen, het onderstaande scherm zal verschijnen. Kies voor de optie links onderin ‘Handm. instellen’ (handmatig instellen).

3. Inkomende mailserver instellen

Vul vervolgens als gebruikersnaam het volledige e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord. Voor inkomende mailserver (IMAP-server) vult u een van onze beveiligde mailserver esther.m31.nl of naomi.m31.nl in. Kijk onder kopje “Server email instellingen voor emailprogramma’s” voor meer informatie.

4. Uitgaande mailserver instellen

Vervolgens dient u de uitgaande mailserver in te stellen. Welke SMTP-server u dient op te geven, is afhankelijk of u gebruik maakt van onze beveiligde mailserver esther.m31.nl of naomi.m31.nl of die van een andere partij (bijvoorbeeld uw InternetServiceProvider).

Het beveiligingstype dient ongewijzigd te blijven, wel zal poort nummer 587(STARTTLS) moeten worden ingevuld. Inloggen verplicht moet worden ingeschakeld. Als gebruikersnaam vult u het volledige e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord. Klik vervolgens op ‘Volgende‘.

Kijk onder kopje “Server email instellingen voor emailprogramma’s” voor meer informatie.

SERVER EMAIL INSTELLINGEN VOOR EMAILPROGRAMMA’S

Wij hebben verbeteringen aan onze mailserver doorgevoerd zodat u en andere klanten gebruik kunnen maken van beveiligde verbinding (SMTP / STARTTLS / SSL) voor email. De inkomende en uitgaande mailserver waar u mee communiceert dient vanaf nu te bestaan uit de servernaam welke u website op een van deze servers staan.
Wij hebben twee servernamen voor email: esther.m31.nl en naomi.m31.nl. Weet u niet zeker welke servernaam U moet gebruiken in uw e-mailprogramma? Neemt u gerust contact met ons op info@solutions4hosting.nl. Wij helpen u graag!
Wij raden u aan om gebruik te maken van IMAP zodat uw e-mailberichten bewaard blijft op de mailserver.
 U kunt dan op al uw computers, laptops, telefoons en tablets uw e-mails lezen, beantwoorden en synchroniseren. Lees hier verschil tussen POP vs IMAP.

Beveiligde mailomgeving (SSL/STARTTLS) – Aanbevolen
IMAP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
IMAP poort: 993
POP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
POP poort: 995
SMTP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
(POP/IMAP)SMTP poort: 465
Authenicatie voor SMTP is vereist!
SMTP server: esther.m31.nl of naomi.m31.nl
SMTP poort: 587 (STARTTLS)
SSL: Aan
Gebruikersnaam: mail@uwdomeinnaam.nl
Wachtwoord: vul uw wachtwoord in
Belangrijk om te weten:
Dit werkt niet op een VPS of dedicated servers. Deze mailinstelling werkt alleen op shared webhosting van Solutions4Hosting (onderdeel van Media31).
LET OP! Voor Mac-gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.

Onbeveiligde mailomgeving (non-ssl) – Niet aanbevolen
U kunt ook gebruik maken van de mailserver van uw eigen server. Deze mailserver is niet voorzien van een SSL certificaat. Wij raden u sterk aan om gebruik te maken van onze centrale & SSL-beveiligde mailserver.
POP/IMAP server (inkomende server): mail.uwdomeinnaam.nl
(POP/IMAP) SMTP server(uitgaande server): mail.uwdomeinnaam.nl
Poorten
IMAP poort: 143
POP poort: 110
(POP/IMAP)SMTP poort: 587 (STARTTLS)
Gebruikersnaam: mail@uwdomeinnaam.nl
Wachtwoord: vul uw wachtwoord in
SSL: staat uit
Authenticatie voor SMTP is vereist!

Voor Mac en Outlook gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” of “Beheer verbindingsinstellingen automatisch” deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.

5. Tot slot

Als het goed is krijgt u nu nog de stap om het e-mail account een naam te geven. Wat u hier invult is geheel aan uzelf, dit heeft geen invloed op de werking van de mail.

Helpdesk

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Of weet u niet zeker welke servernaam U moet gebruiken in uw e-mailprogramma? Neemt u gerust contact met ons op info@solutions4hosting.nl. Wij helpen u graag!