Hoe stel ik mijn email in op Android?

Home » E-mail » Hoe stel ik mijn email in op Android?
E-mail Geen reacties

Android

In deze handleiding zullen wij u uitleggen hoe uw e-mail kan configureren op een Android toestel. In dit artikel leggen wij graag aan u uit.

1. Voorbereiden: open het standaard e-mailprogramma op Android

Allereerst moet u het e-mail programma openen, als u dit gedaan hebt moet u via de ‘optie’s toets’ kiezen voor ‘instellingen’. Er opent dan een nieuw venster waar u het overzicht ziet van alle bestaande e-mail adressen.

2. Nieuw e-mailaccount toevoegen

Klik op het plusje om een nieuw account toe te voegen, het onderstaande scherm zal verschijnen. Kies voor de optie links onderin ‘Handm. instellen’ (handmatig instellen).

3. Inkomende mailserver instellen

Vul vervolgens als gebruikersnaam het volledige e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord. Voor inkomende mailserver (IMAP-server) vult u mail.domeinnaam.extensie (voorbeeld mail.websitedemo.nl) in. De overige velden hoeven niet ingevuld te worden. Indien nodig kunt u het poort nummer wijzigen naar 143.

4. Uitgaande mailserver instellen

Vervolgens dient u de uitgaande mailserver in te stellen. Welke SMTP-server u dient op te geven, is afhankelijk of u gebruik maakt van mail.domeinnaam.extensie (voorbeeld: mail.websitedemo.nl) of die van een andere partij (bijvoorbeeld uw InternetServiceProvider). Als u gebruik maakt van onze SMTP-service, vult dan uw domein in met mail. ervoor, mail.domeinnaam.extensie / voorbeeld mail.uwwebsitedemo.nl.

Het beveiligingstype dient ongewijzigd te blijven, wel zal poort nummer 587 moeten worden ingevuld. Inloggen verplicht moet worden ingeschakeld. Als gebruikersnaam vult u het volledige e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord. Klik vervolgens op ‘Volgende‘.

5. Tot slot

Als het goed is krijgt u nu nog de stap om het e-mail account een naam te geven. Wat u hier invult is geheel aan uzelf, dit heeft geen invloed op de werking van de mail.