Domeinnaam verhuizen naar Solutions4Hosting

Om een domeinnaam te verhuizen heeft u tegenwoordig bij de meeste domeinnamen een speciale code nodig, een zogenaamd verhuistoken, deze moet uw oude provider aan u verstrekken.

Verhuisprocedure voor een .nl-domeinnaam

Deze code heet bij een .nl-domeinnaamnaam een token (ook wel verhuistoken genoemd). Een voorbeeld van een verhuistoken van een .nl-domeinnaam is: RDZATPCVDS4H. Uw huidige hostingprovider is verplicht deze aan u te geven als u aan de opzeg voorwaarden van de desbetreffende hostingprovider heeft voldaan. Indien de hostingprovider weigert deze te geven, dan zal u een escalatie procedure moeten starten. Het escalatie formulier voor een .nl-domeinnaam kunt u het beste even contact met ons opnemen. Het escalatie formulier kan alleen ingevuld worden door eigenaar (domeinnaamhouder) van de desbetreffende domeinnaam. Het escalatie formulier kan u naar Solutions4Hosting inscannen en vervolgens emailen (tesamen met een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs). Wanneer de domeinnaam op naam van een bedrijf staat, dan dient u ons een kopie KvK inschrijving toe te doen komen, te samen met legitimatie van een bevoegd persoon namens het bedrijf (en tevens vermeld staat op de KvK inschrijving als bevoegd persoon). In geval van escalatie van uw domeinnaam adviseren wij altijd om de correspondentie tussen u en uw huidige provider mee te sturen. Zie voor verdere informatie ook hier.

Verhuisprocedure voor een co.uk-domeinnaam

Een co.uk-domeinnaam heeft geen (verhuis)code, maar een zogenaamde ‘tag’. U moet uw huidige hostingprovider vragen om deze tag aan te passen naar: “CRONON-DE” (zonder aanhalingstekens). Vervolgens, wanneer dit dus uitgevoerd is, dan kunnen wij de domeinnaam zonder problemen verhuizen voor u.

Verhuisprocedure voor .com, .net, .info, .biz-domeinnamen

Voor het verhuizen van een .com, .net, .info of een .biz-domeinnaam heeft u een EPP-code nodig. Andere benamingen hiervoor zijn onder andre: auth-code of authorisatiecode. De EPP-code kunt u opvragen bij uw huidige hostingprovider. Uiteraard dient u wel de opzegprocedure van de desbetreffende hostingprovider opgevolgd te hebben. Bij sommiege hostingproviders is het ook mogelijk dat een domeinnaam ‘gelocked’ staat bij de desbetreffende provider. U dient de huidige provider te vragen om de ‘locked’ status aan te passen, zodat deze aangevraagd voor verhuizing kan worden (tesamen met de EPP-code uiteraard). Een .com, .net, .info of een .biz-domeinnaam die minder als 60 dagen staat geregistreerd is kan niet worden verhuisd. Dit is ingesteld om misbruik te voorkomen.

Verhuisprocedure alle overige domeinnamen

Het meerendeel van de overige domeinnamen hanteert een gelijkwaardige procedure als bij de .com, .net, .info, .biz-domeinnamen. In de meeste gevallen bestaat de verhuisprocedure uit een verhuistoken al dan niet in combinatie met een ‘locked’ status van de desbetreffende domeinnaam. Wanneer u een domeinnaam bij Solutions4Hosting aanvraagt voor verhuizing die een andere procedure verlangd, dan neem Solutions4Hosting altijd contact met u op.

Domeinnaam wegverhuizen bij Solutions4Hosting

Wanneer u uw domeinnaam ergens anders wenst onder te brengen, dan zal u de domeinnaam schriftelijk bij ons dienen op te zeggen, dit alles conform de algemene voorwaarden. Wanneer de domeinnaam bij ons is opgezegd (conform de voorwaarden), dan pas kunt u de verhuistoken opvragen bij ons.

Gerelateerde artikelen

Mijn huidige hostingpartij verstrekt geen verhuistoken
Moeiteloos verhuizen naar Solutions4Hosting