[DNS] Wat is een TXT record?

Home » DNS » [DNS] Wat is een TXT record?
DNS Geen reacties

In de DNS Management van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig. In dit artikel leggen we uit wat een TXT record is.

Een TXT record is veelzijdig en wordt voor allerlei toepassingen gebruikt.

Zo kan een TXT record worden toegevoegd ter verificatie, bijvoorbeeld wanneer er een additionele dienst als Exchange Online of Google Apps wordt geconfigureerd. Tijdens de configuratie moet je dan vaak één of meerdere TXT records toevoegen binnen de DNS zone. Ook wordt een TXT record gebruikt voor het toevoegen van SPF records en DKIM records.

De waarde van een TXT record wordt altijd leesbare tekst ingevoerd.

Voorbeeld van een TXT record

spf.domeinnaam.extensie 600 TXT "v=spf1 ip4:xxx.xxx.xx.x/xx ip4:xxx.xxx.xxx.x/xx ip6:xxxx:xxxx:: a -all"