[DNS] Wat is een SRV record?

Home » DNS » [DNS] Wat is een SRV record?
DNS Geen reacties

In de DNS Management van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig. In dit artikel leggen we uit wat een SRV record is.

Een SRV record wordt gebruikt om binnen de DNS zone, een domeinnaam te koppelen aan een server welke een bepaalde service levert. Denk hierbij een bijvoorbeeld Session Initiation Protocol (SIP) of XMPP.

In de praktijk zult u deze records alleen toevoegen omdat uw software leverancier hierom vraagt, bijvoorbeeld bij het product Exchange Online.

Voorbeeld van een SRV record:

_sip._tcp.domeinnaam.extensie 600 IN SRV 10 5 5060 sipserver.domeinnaam.extensie.