[DNS] Wat is een PTR record?

Home » DNS » [DNS] Wat is een PTR record?
DNS Geen reacties

Binnen de DNS zone van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig. In dit artikel leggen we uit wat een PTR record is.

Een PTR record, ook wel pointer record genoemd word gebruikt om een reverse (omgekeerde) DNS in te stellen. Waar een A-record een hostname omzet naar een IP-adres, zet een PTR record een IP-adres om naar een hostname.

Let op: het instellen van een PTR record kan alleen door de beheerder van het IP-adres gedaan worden.

Voorbeeld van een PTR record

127.0.0.1.in-addr.arpa 600 PTR xxx.domeinnaam.extensie