Zelf moeiteloos verhuizen naar Solutions4Hosting

Home » Technische informatie » Zelf moeiteloos verhuizen naar Solutions4Hosting
Technische informatie, Verhuizen Geen reacties

Herziene overstapplan versie, voor het laatst bijgewerkt op 8-11-2018.

Heeft u een website/webwinkel bij een andere hostingpartij en wilt u overstappen naar Solutions4Hosting? Volg dan onze stappenplan om uw domeinnaam en website/webwinkel te verhuizen naar ons.

Met deze selfservice-overstappenplan stapt u vlekkeloos en zorgeloos over naar ons!

Stap 1: Opvragen van verhuiscode bij uw huidige hostingpartij

Voordat u uw domein en website/webwinkel gaat verhuizen naar ons, vraagt u alvast de verhuiscode (token) van uw domeinnaam op.
Dat doet u bij uw huidige hostingpartij. U verhuist de domeinnaam nog niet. Dat doet u op een later moment.

Ons advies: Controleer eerst uw contract bij uw huidige hostingpartij. Het handigste is om dit minimaal 2 kalendermaanden van te voren aan te geven. Op die manier bent u op tijd met opzeggen en kunt u de website en domeinnaam verhuizen naar ons. Als u liever hulp nodig hebt met overstappen naar ons, dan kunnen wij uw domein en website overzetten.

Stap 2: Bestel het gewenste hostingpakket

Bestel het gewenste pakket als zonder domeinnaam. Door het pakket met zonder domeinnaam te bestellen wordt de domeinnaam nog niet naar ons verhuist. Zo blijft uw website online tijdens de verhuizing.

Bestel een hostingpakket. Tip: Maak gebruik van onze kortingsactie.

Tip en handig om te weten: Nadat u van ons hostingaccount gegevens heeft ontvangen kunt u inloggen op het controle paneel (DirectAdmin) om een e-mailadres alvast aan te maken voor straks, voordat u uw domeinnaam verhuist naar ons, dan komt uw e-mailberichten gewoon binnen (zo mist u geen mailberichten).

Stap 3: Zelf uw website back-uppen en verhuizen

Zelf voorbereiding voor verhuizing van website data, e-mailberichten, database(s)
Let op: Uw database(s), e-mailadressen en uw website data wordt niet automatisch mee verhuisd.
Advies: Maak zelf handmatig back-ups van uw e-mailberichten, database(s) en uw website data bij uw huidige hostingprovider.

Zelf downloaden en uploaden
U download nu alle website bestanden vanaf uw huidige hostingpakket bij uw huidige hostingpartij naar uw computer (via de FTP). Vergeet niet om ook een back-up van de databases te downloaden, mocht u die hebben. Nadat alles is gedownload, upload u de website bestanden naar de map public_html naar uw hostingpakket (via FTP) bij ons en importeert u de database(s) via phpmyadmin.

Wij adviseren FTP programma FileZilla aan. Deze kunt u gratis downloaden.

Hulp bij verhuizing van uw website/webwinkel en domeinnaam

Heeft u liever hulp nodig met het verhuizen van uw domeinnaam en website/webwinkel? Wij doen in goed overleg met u om de verhuizing zo soepel en moeiteloos te maken van de domein en migreren van uw website van uw huidige hostingpartij naar ons te verhuizen. Website Beheer is úw oplossing! Kijkt u hier voor meer informatie. Wij helpen u graag!

Stap 4: Domeinnaam verhuizen en opzeggen hostingpakket bij huidige hostingpartij

Nadat u uw website/webwinkel hebt verhuist naar ons hostingomgeving, verhuisd u ook uw domeinnaam naar ons (login op het klantensysteem en zet de domeinverhuisservice ingang op het hostingpakket) en als uw domein verhuisd is kan u het pakket bij uw huidige hostingpartij opzeggen.

Het uw verhuisde domeinnaam wordt gekoppeld aan uw hostingpakket.

Vragen of informatie

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen omtrent de verhuizing naar ons? Neemt u gerust contact met ons op per e-mail (info@solutions4hosting.nl). Wij helpen u graag verder!