Diensten verhuizen naar Solutions4Hosting

  Technische informatie, Verhuizen

Herziene algemene verhuisservice plan versie, voor het laatst bijgewerkt op 21-09-2020.

Heeft u een website/webwinkel bij een andere hostingpartij en wilt u overstappen naar Solutions4Hosting? Volg dan onze stappenplan om uw domeinnaam en website/webwinkel te verhuizen naar ons.

Met deze algemene selfservice-overstappenplan stapt u vlekkeloos en zorgeloos over naar ons!

Stap 1: Opvragen van verhuiscode bij uw huidige hostingpartij

Voordat u uw domein en website/webwinkel gaat verhuizen naar ons, vraagt u alvast de verhuiscode (token) van uw domeinnaam op, dat doet u bij uw huidige hostingpartij. U verhuist de domeinnaam nog niet. Dat doet u op een later moment.

Ons advies: Controleer eerst uw contract bij uw huidige hostingpartij. Het handigste is om dit minimaal 2 kalendermaanden van te voren aan te geven. Op die manier bent u op tijd met opzeggen en kunt u de website en domeinnaam verhuizen naar ons. Als u liever hulp nodig hebt met overstappen naar ons, dan kunnen wij uw domein en website of webshop overzetten.

Stap 2: Bestel het gewenste hostingpakket

Bestel het gewenste pakket als zonder domeinnaam. Door het pakket met zonder domeinnaam te bestellen wordt de domeinnaam nog niet naar ons verhuist. Zo blijft uw website online tijdens de verhuizing.

Bestel een hostingpakket.

Tip en handig om te weten: Nadat u van ons hostingaccount gegevens heeft ontvangen kunt u inloggen op het controle paneel (DirectAdmin) om een e-mailadres alvast aan te maken voor straks, voordat u uw domeinnaam verhuist naar ons, dan komt uw e-mailberichten gewoon binnen: zo mist u geen e-mailberichten.

Stap 3: Zelf uw website back-uppen en verhuizen

Zelf voorbereiding voor verhuizing van website data, e-mailberichten, database(s)
Let op: Uw database(s), e-mailadressen, uw website en e-mail data wordt niet automatisch mee verhuisd.
Advies: Maak zelf handmatig back-ups van uw e-mailberichten, database(s) en uw website data bij uw huidige hostingprovider.

Zelf downloaden en uploaden: de FTP en database backup/verhuis methode
U download nu alle website bestanden vanaf uw huidige hostingpakket bij uw huidige hostingpartij naar uw computer (via de FTP). Vergeet niet om ook een back-up van de databases te downloaden, mocht u die hebben. Nadat alles is gedownload, upload u de website bestanden naar de map public_html naar uw hostingpakket (via FTP) bij ons en importeert u de database(s) via phpmyadmin.

Wij adviseren FTP programma FileZilla aan. Deze kunt u gratis downloaden.

Er zijn back-up/verhuis plugins om uw hele website/webwinkel te backuppen en vervolgens te migreren naar ons platform. Echter, raden wij toch aan om de FTP/database back-up methode te volgen.

Stap 4: Domeinnaam verhuizen en opzeggen hostingpakket bij huidige hostingpartij

Nadat u uw website/webwinkel hebt verhuist naar ons hostingomgeving, verhuisd u ook uw domeinnaam naar ons (login op het klantensysteem en zet de domeinverhuisservice ingang op het hostingpakket) en als uw domein verhuisd is kan u het pakket bij uw huidige hostingpartij opzeggen.

Het uw verhuisde domeinnaam wordt gekoppeld aan uw hostingpakket bij ons.

Nadat het domeinnaam bij ons staat, duurt het verwerken van de DNS servers (cache) kan dit 1 uur tot 24 uur duren voordat uw website of webshop te bereiken is.

Hulp bij verhuizing

Heeft u liever hulp met verhuizen van uw domeinnaam en website/webwinkel en emailboxen? Wij doen in goed overleg met u om de verhuizing zo soepel en moeiteloos uit te voeren van het domein en migreren van uw website/webwinkel van uw huidige hostingpartij naar ons te verhuizen. Website Beheer & Ondersteuning is úw oplossing! Kijkt u hier voor meer informatie.

Wij ontvangen van u de benodigde logingegevens van uw huidige hostingpakket van uw huidige hostingpartij (controle paneel, ftp, website, e-mailadressen en wachtwoorden).

Vragen of informatie

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen omtrent de verhuizing naar ons? Neemt u gerust contact met ons op per e-mail (info@solutions4hosting.nl). Wij helpen u graag verder!