Bijwerken mislukt WordPress en/of plugins.

Home » CMS » Bijwerken mislukt WordPress en/of plugins.
CMS Geen reacties

WordPress

WordPress: bijwerken mislukt

Sinds WordPress 4.4 uit is en WordPress massaal wordt bijgewerkt, zien wij veel vragen over WordPress of plugin update foutmeldingen.

U probeert WordPress te updaten, maar u krijgt een error terug dat dit is mislukt. Dit kan ook voorkomen bij het updaten van WordPress plugins. Als de WordPress update mislukt, is dat geen reden voor paniek. In dit artikel gaan we in op enkele oplossingen voor een mislukte WordPress update!

Verderop behandelen wij ook de WordPress plugins.

Automatische update

Sinds WordPress 3.7 kan WordPress zelf updaten naar nieuwere versies. Wilt u dit niet, dan kunt u de automatische updates uitschakelen. Automatische updates zijn echter handig, omdat kleine updates vaak zonder problemen kunnen worden doorgevoerd en dit vaak niet gebeurt. Denk dus goed na over de automatische updates: waarom zou u het uitschakelen?

Zorg dat u WordPress backups maakt en laat WordPress kleine updates automatisch doorvoeren, zodat u dit niet meer hoeft te doen. Of laat dit door ons doen. Voor meer informatie kan u hier terecht.

WordPress update foutmelding(en):

De error die u kunt krijgen, ziet er waarschijnlijk (ongeveer) zo uit. De foutmelding: “Destination directory for file streaming does not exist or is not writable” geeft u al heel wat informatie: het heeft dus te maken met de bestandsrechten of mappen die niet bestaan. U kunt ook een variatie van deze foutmelding hebben: het is vaak op te lossen met één oplossing. Deze WordPress update error oplossing helpt u hopelijk verder!

“Niet schrijfbaar” update foutmelding oplossen

Om de foutmelding op te lossen en WordPress te updaten naar de nieuwste versie, moet u een wijziging aanbrengen in het wp-config.php bestand. Veel mensen denken bij het zien van deze foutmelding dat het aan de hosting ligt, maar dit is vaak niet het geval.

⚠️Zorg dat u een backup maakt van uw website voordat u verder gaat!

Download en open wp-config.php bestand en zoek naar het volgende stuk code.

1
2
3
4
5
6
* @package WordPress
*/
// ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define(‘DB_NAME’, ‘wpdbname’);

We gaan WordPress vertellen waar de wp-content map zich bevindt. Dit doen we met de volgende code.

Plaats deze regel onder package WordPress /* en boven // ** MySQL settings. Het resultaat is het volgende.

Sla het bestand op en upload het vervolgens naar uw de FTP server, van uw hostingaccount.

WordPress update mislukt nog steeds: krijg nog steeds foutmeldingen

Lukt de WordPress update nog steeds niet? Dan ligt het aan iets anders. Het kan zijn dat de WordPress plugins conflicteren met het updaten. Deactiveer daarom alle plugins op uw website (kan ook via de FTP, door de plugins te hernoemen naar “oudPlugins” en deze kan je weer hernoemen naar ‘plugins’) en probeer WordPress opnieuw te updaten. Probeer WordPress ook eens te updaten via de FTP van uw website: laat wp-config.php en wp-content staan, vervang de rest met de nieuwste WordPress. Zorg wel dat u eerst een backup maakt van de oude bestanden, mocht het mis gaan, dan bent u in ieder geval zeker van een backup.

Plugins: bijwerken mislukt.

Recentelijk kregen we op een website bij het updaten van WordPress de melding “De doelmap voor het streamen van bestanden bestaat niet of er kan niet naar worden geschreven”.

Bij de plugins folder bij het updaten de melding “bijwerken plugin mislukt”.

Dit probleem is op te lossen door een aanpassing te doen in de wp-config.php

1. Ga naar uw ftp client, zoals FileZilla, en zoek de webroot op (httpdocs of public_html). Hierin staan de WordPress bestanden, zoals wp-content etc.
  2. Zoek hierin de wp-config.php, en open deze.
  3. Voeg hierin het volgende toe, direct na de eerste <?php
    define( 'WP_TEMP_DIR', ABSPATH . 'wp-content/tmp/') ;
  4. Voeg nu een nieuwe folder “tmp” toe in de wp-content, met schrijfrechten en sla vervolgens op en upload de wp-config.php naar de FTP server van uw hostingpakket.

Probeer nu uw updates opnieuw uit te voeren. Nu moet het werken!

Assistentie met oplossen van WordPress en/of plugins foutmeldingen van bijwerken.

Mislukt de WordPress of plugins update nog steeds, neemt u dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder! Ons contactadres is: info@solutions4hosting.nl.