Hoe beheer ik de DNS Management?

DNS

In uw controle paneel van uw hostingaccount kunt u DNS beheren.
Voordat u dit kan doen moet u eerst ingelogd zijn in uw controle paneel van uw hostingaccount.

U opent uw internetbrowser en typt in het adresbalk: www.domeinnaam.extensie:2222 (www.uwwebsite.nl:2222).

Inlogscherm van uw controle paneel

U vult uw username en wachtwoord in, vervolgens gaat u verder om op ‘Login’ te drukken.

U bent nu in de dashboard op uw controle paneel, van hostingaccount (kan afwijken van uw hostingaccount)

Onder ‘Your Account’ is een kopje te vinden en dit heet “DNS Management”. U kunt hier uw DNS beheren van uw domeinnaam/domeinnamen of andere diensten. Klik op ‘DNS Management’.

DNS Management: een voorbeeld

Dit is een voorbeeld hoe een DNS Management eruit ziet. U kunt een oude DNS Record niet wijzigen. U kan wel een nieuwe DNS Record toevoegen en dan een oude DNS Record toewijzing verwijderen uit het DNS Management. Wanneer u een subdomein aanmaakt, wordt deze ook in het DNS Management toegevoegd.

Als u een DNS record verwijderd krijgt u een waarschuwing te zien. Verwijder alleen DNS records als dit echt moet.

Een DNS Record toevoegen/toewijzen

Hier kunt u DNS Records toevoegen van DNS Record A tot en met SRV. Aan de linkerkant doet u de Waarde en aan de rechterkant doet u het IP-Adres van de web/ftp server of een andere dienst. Afhankelijk hoe de DNS servers zijn is 24 uur het maximum dat wereldwijd is bijgewerkt.

Waarde Omschrijving
Add a Record Hier vult u welke service u wilt toevoegen. Voorbeeld: smtp.domeinnaam.extensie of mail.domeinnaam.extensie
Record A t/m SRV Hier kiest u welk record u wilt toevoegen aan het IP-Adres van een server
IP-Adres (naast de record A t/m SRV) Hier vult u het IP-adres in van een server. Of domeinnaam bij CNAME.
Add en Save Voeg de DNS record toe en druk op Opslaan.