[DNS] Wat is een A record?

Home » DNS » [DNS] Wat is een A record?
DNS Geen reacties

In de DNS Management van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig. In dit artikel leggen we uit wat een DNS A record is.

Een DNS A record zorgt voor de vertaling van een hostname (domeinnaam of IP-Adres) naar een IPv4-adres. Wanneer u www.solutions4hosting.nl in uw internetbrowser opvraagt, dan verwijst de DNS u naar de juiste omgeving.

U kunt dit vergelijken als de telefoonboek in uw smartphone of vaste telefoon. U zoekt de naam op van de persoon die u wilt bellen en het telefoonboek koppelt deze aan het juiste telefoonnummer. Mensen kunnen namen gemakkelijker onthouden dan cijferreeksen, u bezoekt immers ook www.solutions4hosting.nl.nl en niet 149.210.144.81.

Dit is een voorbeeld:

Voorbeeld van een A record

www.solutions4hosting.nl 600 A 149.210.144.10
solutions4hosting.nl 600 A 149.210.144.10
service.solutions4hosting.nl 600 A 149.210.144.10