Oplossing: Verbinding maken is mislukt met FileZilla

Home » FTP » Oplossing: Verbinding maken is mislukt met FileZilla
FTP, Handleidingen Geen reacties

Er is een bekend probleem met FileZilla met verbinden van een FTP server. Toch adviseren wij het gebruik van FileZilla omdat het gratis en bekend FTP programma is. Na deze handleiding krijgt u geen rare meldingen meer dat er geen verbinding kan worden gemaakt met de FTP server.

U opent uw FTP programma FileZilla en vervolgens klikt u op “Bestand” en daarna op “Sitebeheer” en u krijgt het volgende scherm te zien.

In Sitebeheer kunt u FTP profielen aanmaken en beheren. Om een nieuwe FTP profiel toe te voegen drukt u vervolgens op “Nieuwe site” en u krijgt het volgende scherm te zien.

Wanneer u een ‘Nieuwe site‘ toevoegt, kunt u deze hernoemen naar bijvoorbeeld “Mijn website” – dit kunt u onder de knop “Hernoemen” doen. De volgende stap is het invullen van uw FTP gegevens.

1 FTP Server

Host: ftp.uwwebsite.nl of het IP-adres van de server
Protocol: FTP – File Transfer Protocol
Versleuteling: Gebruik platte FTP (onveilig) of kies voor SFTP

2 FTP Account toevoegen

Inlogtype: Normaal of Vragen voor wachtwoord*
Gebruikersnaam: idxxxxx
Wachtwoord: examplexxxxx

3 FTP Profiel opslaan

Vervolgens drukt u op “OK” om het FTP profiel op te slaan.

4 Verbinden met FTP server

Vervolgens drukt u op “Verbinden” om verbinding te maken met FTP server.

Het uw FTP profiel is nu opgeslagen!

Gebruik maken van uw FTP Profiel via FileZilla

Let op: Als u heeft gekozen voor inlogtype methode: ‘Vragen voor wachtwoord‘, dient u telkens uw wachtwoord in te vullen wanneer u telkens inlogt via uw FTP profiel.

U start uw FTP programma FileZilla en ga vervolgens naar “Bestand” en dan op “Sitebeheer…”

1 Selecteer uw FTP profiel bijvoorbeeld “Mijn website” en 2 u drukt vervolgens op “Verbinden“.

Er is dan een succesvol verbinding gemaakt met de FTP server.