Gebruikersnaam en/of wachtwoord werken niet meer

Home » CMS » Gebruikersnaam en/of wachtwoord werken niet meer
CMS, Handleidingen Geen reacties

WordPress - Code is poetry

Het is vervelend als u uw gebruikersnaam en of wachtwoord niet meer werken of weet en dat u hierdoor niet meer kan inloggen in de dashboard van de back-end van uw WordPress website. In dit artikel leggen we aan u uit hoe u dit kunt oplossen.

Wachtwoord vergeten? Reset uw wachtwoord.

De eerste optie is om het wachtwoord te resetten.

Via https://www.uwwebsite.nl/wp-admin/ of zonder SSL certificaat http://www.uwebsite.nl/wp-admin/ komt u terecht op het inlogscherm van uw WordPress website.

Druk op ‘Wachtwoord vergeten?‘ en er wordt gevraagd wat uw gebruikersnaam is. Dit kan zijn een e-mailadres of een username bijvoorbeeld “Demo”. U krijgt binnen enkele minuten een e-mailbericht om het wachtwoord te resetten. Volg deze stappen.

Gebruikersnaam of wachtwoord wordt niet herkend.

Het kan weleens voorkomen dat uw gebruikersnaam of het wachtwoord niet (meer) wordt herkend. Het is mogelijk om dit weer op te lossen. Hiervoor moet u inloggen in DirectAdmin en phpMyAdmin.

Stap 1: Back-ups maken – belangrijk!

Maak altijd eerst een back-up. Mocht er iets verkeerds gaan, dan kunt u een back-up terugplaatsen. Voor onze klanten kan dit via het controle paneel in DirectAdmin, lees hier hoe u een handmatige back-up kunt maken en hier om een back-up terug te zetten. Bent u geen klant bij ons, informeer bij uw eigen hostingprovider.

Stap 2: Inloggen in uw controle paneel

Gebruikersnaam(username): idxxxxx
Wachtwoord: ********

Stap 3: Dashboard

U bent nu in het dashboard van uw controle paneel. Onder “Advanced Features” gaat u vervolgens naar phpMyAdmin en u klikt hier op.

Stap 4: Inloggen op phpMyAdmin

U krijgt vervolgens een inlogscherm te zien. De inloggegevens zijn hetzelfde om in te loggen in DirectAdmin. Vul de gegevens in en vervolgens klikt u op “OK“.

Stap 5: Dashboard van phpMyAdmin

Let op, in dit voorbeeld gebruiken we een demo-database ter illustratie.

U selecteer de database van uw WordPress website en er komen onderdelen te voorschijn in het linkervenster. In dit geval is een demo-database geselecteerd.

Klik op de tabel wp_users, vink de record aan waar uw gebruikersnaam in staat en klik op “Wijzigen. U ziet als het goed is een situatie die lijkt op de onderstaande afbeelding.

Let op: verander niet het wachtwoord van de database username. We veranderen enkel in dit artikel het wachtwoord van de gebruikersnaam om in te loggen in de backend van uw WordPress website.

Selecteer uit de box links “MD5” en vul rechts een nieuw wachtwoord in. Het is heel belangrijk dat u links MD5 selecteert!

Laatste stap

Klik rechts onder op “Starten“. U kunt nu met uw nieuwe wachtwoord inloggen op uw WordPress website!

Problemen?

We vinden dit erg vervelend voor u. Kijk rustig na of je de stappen wel goed hebt gevolgd, met name het selecteren van MD5 is erg belangrijk. Wellicht ligt het probleem bij uw hosting, of zorgt een plugin voor het conflict. De plugins kunt u handmatig deactiveren door in te loggen op de FTP en het folder van “plugins” te hernoemen naar “pluginsOLD”. Wanneer een plugin geen conflict veroorzaakt kunt u het folder weer hernoemen naar “plugins”.

Hulp nodig?

Komt u nog steeds niet uit? Wij helpen u graag met het oplossen. U kunt gebruik maken van onze additionele dienst, kijkt u hier voor meer informatie op onze website.