E-mail instellen in Thunderbird

Home » E-mail » E-mail instellen in Thunderbird
E-mail Geen reacties

Mozilla ThunderbirdVoorbereiden van e-mail instellen in Thunderbird.

In deze handleiding leggen we u uit hoe u een e-mailadres instelt op het e-mailprogramma Thunderbird. In deze handleiding installeren wij versie 45.8.0.

Bij het instellen van een e-mailadres kan u kortweg gebruik maken van twee protocollen (POP en IMAP). Beide protocollen hebben voor- en nadelen. In deze handleiding stellen we de e-mail in via het protocol IMAP.
Kijkt u hier voor meer uitleg over het verschil tussen POP vs IMAP.

1. E-mailadres aanmaken en/of wachtwoord wijzigen

Voordat u aan de slag kan gaan met het instellen van een e-mailadres dient u eerst in het bezit te zijn van de inloggegevens van uw e-mailaccount. Deze gegevens kan u terugvinden in het controle paneel.
1) Kijkt u hier voor meer informatie hoe u een e-mailadres kan aanmaken.
2) Kijkt u hier voor meer informatie hoe u het wachtwoord van uw e-mailadres kan wijzigen.

2. Het installeren van Thunderbird

Ga naar de download pagina van Thunderbird (https://www.mozilla.org/nl/thunderbird/?flang=nl) en download hier de nieuwste versie. Vervolgens installeert u het programma op de computer.

3. Het instellen van e-mailadres in Thunderbird

Als u alle gegevens bij de hand hebt en tevens het e-mailprogramma geïnstalleerd hebt op de computer bent u klaar om het e-mailadres daadwerkelijk in te stellen.

Start Thunderbird op en u komt vervolgens op de hoofdpagina van Thunderbird. Kies E-mail en u klikt daarop.

Thunderbird - Stap 1: E-mail instellen

Vervolgens opent er een scherm en klikt u linksonder in dit scherm op de knop ‘Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken’. U krijgt nu het volgende scherm te zien:

Thunderbird - stap 2: E-mail instellen(1)

Thunderbird - stap 3: E-mail instellen(2)

In dit scherm vult u alle benodigde velden in. Hieronder volgt een beschrijving wat u waar dient in te voeren:

WaardeOmschrijving
Uw naamVul hier de naam in van de afzender, deze wordt getoond aan anderen.
E-mailadresVul hier het e-mailadres in wat u wilt gaan instellen.
WachtwoordVul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.
Wachtwoord onthoudenLaat dit vinkje aangevinkt staan, het programma onthoudt dan het wachtwoord en deze hoeft u vervolgens niet meer in te vullen bij het openen van uw e-mailprogramma.

Klik nu op ‘Doorgaan’ en daarna op ‘Handmatige configuratie’. U krijgt nu het volgende scherm te zien:

Thunderbird - stap 4: E-mail instellen

Hier vult u de volgende gegevens in (zorg dat de overige instellingen conform bovenstaande afbeelding staan ingesteld):

WaardeOmschrijving
InkomendVul hier de inkomende mailserver in: mail.domeinnaam.extensie / voorbeeld: mail.websitedemo.nl
UitgaandVul hier de uitgaande mailserver in (onze SMTP server): mail.domeinnaam.extensie / voorbeeld: mail.websitedemo.nl | Vervang poortnummer 25 naar poortnummer 587 (meeste internetserviceproviders blokkeren poort 25).
Wilt u het liefste gebruik maken van de uitgaande server van uw InternetServiceProvider? Raadpleeg de e-mailinstellingen van uw internetprovider.
GebruikersnaamVul hier het (volledige) e-mailadres in welke u wilt gaan instellen.

Als u alles hebt ingevuld klikt u op ‘Gereed’ (of u kan de gegevens eerst testen met de knop links ervan). Vervolgens is het e-mailadres succesvol geïnstalleerd, u kan het e-mailadres nu direct gebruiken!